Mac Server - Server Error in '/' Application

View previous topic View next topic Go down

Mac Server - Server Error in '/' Application

Post  mikegabriel on Thu Aug 11, 2011 10:32 pm

Server app launches but when you open the web admin you only get the follow .NET error.

/Library/Frameworks/Mono.framework/Version/2.10.4/lib/libgdiplus.dylib

Stack Trace:
System.DllNotFoundException

I did some digging around and saw 2.10.4 was released on August 9th, figured I would try the previous build. Completely uninstalled Mono Framework and installed 2.10.3, same error was the result.

Snow Leopard

Oh and I have manually confirmed the file exists in that location.


lib: mike$ pwd
/Library/Frameworks/Mono.framework/Versions/2.10.3/lib
lib: mike$ ls libgdi*
libgdiplus.0.dylib libgdiplus.dylib

mikegabriel

Posts : 2
Join date : 2011-08-11

View user profile

Back to top Go down

Re: Mac Server - Server Error in '/' Application

Post  Bowmiester on Fri Aug 12, 2011 10:43 am

Thanks for posting that here, makes it much easier!

Are you running the most recent version of Snow Leopard?

I'm going to do some digging and see what I can find.

Bowmiester
Admin

Posts : 82
Join date : 2011-07-30

View user profile http://minecontrol.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Mac Server - Server Error in '/' Application

Post  Bowmiester on Fri Aug 12, 2011 10:50 am

This is worth a shot - The Mono framework says it requires an additional framework called X11. X11 is partially included by Apple in some of the latest updates, but you can install it manually from here. Give that a try and let me know if it helps or not.

Thanks for helping me out with this!

Bowmiester
Admin

Posts : 82
Join date : 2011-07-30

View user profile http://minecontrol.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Mac Server - Server Error in '/' Application

Post  mikegabriel on Fri Aug 12, 2011 10:59 am

That's what my research led me to as well. I did install X11, same version as your link. Rebooted the Mac and yields same results.

Here's a better description of the error that I am seeing:


Server Error in '/' Application

/Library/Frameworks/Mono.framework/Versions/2.10.1/lib/libgdiplus.dylib

Description: HTTP 500. Error processing request.

Stack Trace:

System.DllNotFoundException: /Library/Frameworks/Mono.framework/Versions/2.10.1/lib/libgdiplus.dylib
at (wrapper managed-to-native) System.Drawing.GDIPlus:GdiplusStartup (ulong&,System.Drawing.GdiplusStartupInput&,System.Drawing.GdiplusStartupOutput&)
at System.Drawing.GDIPlus..cctor () [0x00000] in <filename unknown>:0

Latest version of Snow Leopard, 10.6.8

I tried manually digging around in the DLLMaps config file last night, didn't have any luck though. Removing the map resulted in it not knowing the path and just complaining that it couldn't find "gdiplus.dll". I also tried moving the libgdiplus.dylib into a different folder and changing the DLLMap but that didn't matter either, the error just changed to correspond.

Tried other ports as well, none made any difference.

Tried running Mono 2.10.1, 2.10.2, 2.10.3 and 2.10.4 figuring perhaps one would set some environment variables up differently but that didn't work either.

If you've got other ideas I'll definitely try them out, not really a stranger to server side stuff.

mikegabriel

Posts : 2
Join date : 2011-08-11

View user profile

Back to top Go down

Re: Mac Server - Server Error in '/' Application

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum